Tanácsadás ajándékba!

Mivel nyújtok többet Nektek?

Ha végignézitek a weblapom láthatjátok és olvashatjátok, hogy az évek során igyekeztem az esküvői fotózás szakértőjévé válni. Ha érzitek a képeim iránti szimpátiát, akkor meg van az első lépés. Én viszont szeretnék ennél többet adni azoknak a pároknak, akik megjutalmaznak a bizalmukkal.

Esküvői fotózás és tanácsadás

reni_pisti_0087

Tudtad, hogy egy jó esküvői fotó 50%-ban a párok felkészültségén múlik? Nem kell nagy dolgokra gondolni, nincsenek bonyolult koreográfiák, amiket be kell tanulnotok, de apróságokon múlhat egy-egy jó fénykép elkészülése.

Mondok egy példát:

Sokat foglalkoztatok a gyönyörű tortátok kiválasztásával, ott álltok a gondosan kiválasztott ruháitokban, a tortavágásra várva, és szikrázik a tűzijáték. Ezt a romantikus pillanatot teljesen elronthatja egy rosszul megválasztott háttér, ami Nektek a pillanat hevében fel sem tűnik (nem is a Ti dolgotok ilyenkor ezzel törődni). Legtöbbször a tortát a bárpult elé tolják be, Ti pedig beálltok a torta mögé. A fotós szemből fotóz titeket, így a háttérben lesz egy bárpult, rajta pár üres pohár és két beszélgető pultos. Akármilyen ügyes a fotósotok, ezeket a zavaró dolgokat vagy egyáltalán nem, vagy csak kevésbé tudja kiszűrni. Egy előző megbeszéléssel ez a tortás incidens is szépen megoldható.

Esküvői fotósként eltöltött éveim során azt figyeltem meg, hogy a pároknak nem csak egy jó fotósra van szükségük. Nem elég az, ha a fotós kreatív, felkészült és jól kezeli a gépet. Ennél több kell ahhoz, hogy magabiztosan álljatok a fényképezőgép elé.

A pároknak tanácsadásra van szüksége.

Miért?

  • Többnyire mindenkinek ez az első esküvője és természetes, hogy nincs benne tapasztalata.
  • Az esküvő napján számos olyan dolog van, amit csak az lát, aki kívülről nézi az eseményt és megvan a tapasztalata. Ilyen a fent említett példa is, de kritikus pontok még a gyűrűhúzás, a csók, a csokordobás, a menyasszonyi tánc, a szülőköszöntő és még sorolhatnám. Tehát az esküvő legfontosabb mozzanatai.
  • Nem vagytok képzett modellek (vagy csak ritkán). Ezért kell, hogy segítsek abban, hogyan viselkedjetek, hogyan érjetek egymáshoz a kreatív fotózás során.
  • Természetesen nem esküvőszervező vagyok és nem is szeretnék az lenni. Csupán csak fotós szemmel nézem a dolgokat, és így adok Nektek tanácsokat. A vizualitást összehangoljuk az élménnyel, így minden fontos pillanat jól fotózható lesz. A végeredmény pedig: nagyszerű fotók.

 

Hogyan zajlik a tanácsadás?

Miután bizalmat szavaztatok nekem, következik egy személyes találkozó. Ez általában egy órás, kellemes beszélgetés, ahol egyeztetjük az elvárásaitokat, és közösen kitaláljuk, mi lenne a legjobb számotokra. Itt elmondom a tanácsaimat, majd találkozónk után átküldök Nektek egy kidolgozott, egyszerű leírást arról, hogy mire kell odafigyelnetek a fotózás során. Vonatkozik ez természetesen a kreatív fotózásra és az esküvő napjára is.

Kaptok egy videóanyagot is erről, ha esetleg nincs kedvetek olvasgatni.

Továbbá, bármikor felkereshettek telefonon, e-mailben és minden kérdésetekre válaszolok.  A kedves menyasszonyaim sokszor kérdeznek ruhaválasztásról, csokorválasztásról vagy a megfelelő smink kiválasztásáról. Bizony, ezeknek a dolgoknak mind megvannak a kritériumai fotós szemmel is.

Később pedig természetesen az esküvőtökön is számíthattok rám, ahol végig jelzem Nektek, hogy mire kell odafigyelnetek. Persze, teszem ezt teljesen diszkréten, hogy ne zavarjam meg az esküvő hangulatát.

A tanácsadás szolgáltatása teljesen ingyenes és minden páromnak jár.

Ha úgy érzed, hogy nem csak egy jó fotóst keresel, hanem szükséged van tanácsokra is az esküvőddel kapcsolatban, akkor érdeklődj most időpontért.

Érdeklődj most szabad időpontokért!

Gáll Tomi
esküvői fotós